Annemieke de Beer - sopraan

Annemieke de Beer werd geboren in 1971 te Bolsward (Friesland). Ze zong in verschillende koren en richtte zich vervolgens op haar studie aan de kunstacademie(1990-1994) en De Ateliers(1994-1996). Jarenlang kon ze zich uiten via de schilderkunst.
In 2006 kwam ze echter in aanraking met de klassieke zang en was haar hart meteen verkocht. De kwast werd verruild voor de stem. Sinds die tijd studeert ze solozang bij Annette Vermeulen in Rotterdam. Ze volgde masterclasses bij Sytse Buwalda, Nico van der Meel en Maarten Koningsberger.

Sinds 2011 is ze regelmatig als soliste te horen. Met zeer veel plezier treedt ze op met Klassiek op Zuid, een kamermuziekensemble met wisselende bezetting.

Tot haar repertoire behoren onder andere werken uit de 17de eeuw (Monteverdi), Barok (Bach, Vivaldi, Purcell), Romantiek (Schumann, Fauré) maar ook werken uit de 20ste eeuw (Heppener, Britten).

Als liedzanger vormt ze sinds kort een trio met Ineke Haag (pianiste) en Peter Vliegenthart (klarinettist). Verder kunnen beginnende zangers (ook kinderen) bij haar terecht voor zanglessen.

 

Annemieke de Beer
Foto: Dave Gray